luchtfoto van tutukaka coast
groene weelderige heuvels van Forgotten World Highway
luchtfoto van tutukaka coast
groene weelderige heuvels van Forgotten World Highway

5 Experttips voor het Noordereiland

Droomt u over een reis naar Nieuw-Zeeland? Met deze 5 experttips van reisspecialist Bart ontdekt u een aantal van de beste hidden gems van het Noordereiland. De beste reistijd voor het Noordereiland is van oktober tot en met april, wat de perfecte omstandigheden biedt om deze bijzondere plekken te verkennen. Ontdek de magische schoonheid van Nieuw-Zeeland terwijl u de drukke toeristenmassa vermijdt met deze lokale highlights.

Reisexpert Bart in het Fiordland National Park
Reisexpert Bart deelt graag zijn lokale tips met u!

1. Forgotten World Highway

De Forgotten World Highway, ook bekend als State Highway 43, is een schilderachtige route in Nieuw-Zeeland die door afgelegen en prachtige landschappen slingert. Van Stratford in het zuiden tot Taumarunui in het noorden, doorkruist het de regio Taranaki en delen van Manawatu-Wanganui. Deze historische route biedt een glimp van het Nieuw-Zeelandse platteland, met dramatische vergezichten, weelderige groene valleien, kronkelende rivieren en indrukwekkende bergketens. Onderweg komt u langs charmante stadjes en bezienswaardigheden zoals de Tangarakau Gorge en de Whangamomona Republic, een dorpje met een eigenzinnige geschiedenis.

De Forgotten World Highway staat bekend om zijn rustige en afgelegen sfeer, waardoor het een populaire keuze is voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke en avontuurlijke rijervaring in Nieuw-Zeeland.

groene weelderige heuvels van Forgotten World Highway
straatbord van Forgotten World Highway

2. Whangaroa Harbour

Duik in de betoverende schoonheid van Whangaroa Harbour, een natuurlijke haven gelegen in het noorden van Nieuw-Zeeland, in de adembenemende regio Northland. Met zijn steile kliffen, weelderige groene heuvels en kristalhelder water strekt deze haven zich uit over een gebied van ongeveer 15 vierkante kilometer. Van de vroege Māori-bewoners tot de Europese kolonisatie kent Whangaroa een rijke geschiedenis. In de 19e eeuw fungeerde het als een belangrijke handelshaven, vooral voor de houthandel en de walvisvaart.

Tegenwoordig is het een geliefde bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen, met volop mogelijkheden voor varen, vissen, zwemmen en wandelen. De prachtige natuur trekt bezoekers van over de hele wereld aan, en langs de kustlijn vindt u verschillende schilderachtige baaien en stranden om te verkennen en te ontspannen. Kom en ontdek de wonderen van Whangaroa Harbour!

Steiger en boot bij Whangaroa Harbour

3. Putangirua Pinnacles

Duik in de magische wereld van de Putangirua Pinnacles in Wairarapa, Nieuw-Zeeland! Deze torenhoge rotsformaties, die lijken te zijn gevormd door buitenaardse krachten, zijn niet alleen een spectaculaire geologische bezienswaardigheid, maar ook een Hollywood-ster. U herkent ze misschien wel uit "The Lord of the Rings: The Return of the King", waar ze dienden als achtergrond voor het iconische “Pad van de Doden”. Stap in de voetsporen van uw favoriete personages en verken dit betoverende landschap via kronkelende wandelpaden die u langs adembenemende uitzichten voeren. Of u nu een avontuurlijke wandelaar, een gepassioneerde fotograaf of een natuurliefhebber bent, de Putangirua Pinnacles beloven een onvergetelijk avontuur vol ruige schoonheid en betoverende landschappen!

rotsformaties van Putangirua Pinnacles

4. Tutukaka Coast

Verken de betoverende Tutukaka Coast, een prachtig gebied aan de oostkust van Northland, Nieuw-Zeeland! Met adembenemende landschappen, uitgestrekte stranden en kristalheldere wateren is het de perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een stukje paradijs. Van de stad Ngunguru in het zuiden tot Cape Brett in het noorden, ontdek je schilderachtige baaien, inhammen en gezellige kustdorpen langs de kustlijn.

Een absoluut hoogtepunt van deze regio op het Noordereiland zijn de Poor Knights Islands, bekend om hun rijke mariene leven en geweldige duiklocaties. Maar dat is nog niet alles! Zwemmen, snorkelen, kajakken, vissen - de mogelijkheden zijn eindeloos. En na een dag vol avontuur kun je ontspannen in de gezellige cafés, restaurants en accommodaties langs de kust. Het gebied staat ook bekend om zijn vriendelijke gemeenschap en ontspannen sfeer, waardoor het een populaire keuze is voor zowel lokale bewoners als internationale bezoekers die op zoek zijn naar een stukje paradijs aan de kust van Nieuw-Zeeland.

Heuvels, kliffen en blauwe zee bij Tutukaka Coast
De Rikoriko Cave bij de Poor Knights Islands Tutukaka Nieuw-Zeeland

5. Hokianga Valley

Ontdek de betoverende Hokianga Valley, een verborgen juweeltje aan de westkust van Northland, Nieuw-Zeeland! Met zijn weelderige valleien, kronkelende rivieren en adembenemende uitzichten is het een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Van de historische stad Omapere tot het rustige Kohukohu, Hokianga Valley betovert bezoekers met zijn rustieke charme en rijke Māori-cultuur. Een hoogtepunt van de vallei is de reis over de Hokianga Harbour, waar u kunt genieten van prachtige zonsondergangen en een spectaculair uitzicht op de duinen van Omapere.

Maar er is meer! Verken de oude Kauri-bossen, maak een boottocht door de mangroven of wandel langs de pittoreske stranden. Na een dag vol avontuur kunt u genieten van heerlijke lokale gerechten in de gezellige eetgelegenheden langs de kust. Met zijn rustige sfeer en ongerepte natuur is Hokianga Valley de perfecte bestemming voor een onvergetelijke reis langs de Nieuw-Zeelandse westkust!

uitzicht over vallei en meer van Hokianga Valley

Ontdek meer Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland in bloei: TravelEssence' Top 11 Lenteactiviteiten

Ontdek bijzondere activiteiten die de Nieuw-Zeelandse lente te bieden heeft.

Lees meer

Leuke dingen om te weten voordat u naar Nieuw-Zeeland reist

Bereid u goed voor op uw reis naar Nieuw-Zeeland. Lees nog een aantal dingen die u moet weten voor vertrek!

Lees meer

Nationale parken in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een paradijs voor natuurliefhebbers. Met 13 nationale parken is er meer dan 29000 vierkante…

Lees meer

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Van de levendige lente tot een sportieve winter. Vind uit wat elk seizoen te bieden heeft voor uw ideale vakantie.

Lees meer